Lesgevers


John De Poorter is lerarenopleider fysica en onderzoeker. Hij volgde 20 jaar Taichi bij Liu Wai Sang waar hij verschillende stijlen leerde. In 2006 maakte hij kennis met de Wu-stijl van Ma Jiangbao en raakte direct in de ban van de intrinsieke kracht en de mooie didactische structuur van deze stijl. Sinds 2008 geeft hij zelf les en werkte lesmateriaal uit rond de essenties van Tai Chi Chuan. Zijn onderzoekswerkzaamheden staan in sterke wisselwerking met zijn Tai Chi werk en focussen op het autonoom zenuwstelsel, het visueel systeem, het bewustzijn en de elektrische eigenschappen van water.
De lessen voor beginners worden gegeven door
  • Nico Pandeaere (op dinsdag)
    • Al van jongsaf heb ik veel interesse in het werken aan de eigen gezondheid. Van de schoonheid van de natuur, kunst, muziek en bewegen kan ik enorm genieten. In 2011 ben ik aan de slag gegaan met Tai Chi en Qigong. Je kan dit zien als een evolutie waarbij ik deze mooie traditionele Chinese bewegingsvormen gebruik om te werken aan de gezondheid. Qigong bestaat al enkele duizenden jaren en is een van de pijlers van de Chinese geneeskunde. Tai Chi en Qigong hebben elkaar steeds be├»nvloed en versterken elkaar.
  • Edith Van Biervliet (op donderdag)
    • Werkzaam in de zorgsector, veelzijdige interesses : vrijwilligerswerk, cultuur, natuur en vooral bewegen. Ik heb een vijftal jaar geleden tai chi ontdekt. Het leert me bewust worden van mijn lichaam op een heel aangename manier. Zacht, traag en met veel aandacht blijven bewegen, zonder fysieke inspanningen, brengt me ontspanning en rust. Dit samen met anderen oefenen is een fijne leerrijke ervaring, die volgens mij oneindig rijk is.

Reacties

Populaire posts